Χρεοκοπεί η Ελλάδα τον Απρίλιο;

Αν δεν εφαρμόσει η Ελλάδα όσα έχει δεσμευτεί απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους, τότε παραμονεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μάλιστα σύντομα, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα BILD, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα χρεοκοπεί τον Απρίλιο;» διερωτάται η «Bild», κάνοντας μία αποτίμηση της συνάντησης στην γερμανική πρωτεύουσα του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνει ότι, από εδώ και στο εξής, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανασκουμπωθεί προκειμένου να μην πτωχεύσει τον Απρίλιο. «Ο χρόνος πιέζει την Αθήνα καθώς εξαντλούνται τα ταμειακά αποθέματα», γράφει η «Bild», επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Αυτή τη στιγμή το ρευστό της Ελλάδας επαρκεί έως τις 8 Απριλίου. Μία ημέρα αργότερα, θα είναι κρίσιμη», αναφέρουν ανώνυμες πηγές των Βρυξελλών. Επιπροσθέτως, η γερμανική εφημερίδα διερωτάται: «έρχεται το τρίτο πακέτο στήριξης;», και επισημαίνει πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο θέμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία μόλις δύο εβδομάδες. Μόνο τότε θα μπορέσει να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ» καταλήγει το άρθρο της «Bild».