Αδιανόητη και απαράδεκτη η τουρκική κατοχή στην Κύπρο

Αδιανόητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τελεί υπό κατοχή.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών της Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε: «Αυτό για μένα είναι ένα θέμα χρέους απέναντι στον Ελληνισμό» και επισήμανε την αμέριστη, δεδομένη και διαρκή συμπαράστασή του προς τον κυπριακό Ελληνισμό”. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Λιλλήκα πως αυτές τις επισημάνσεις τις συμπεριέλαβε στο μήνυμά του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών συνεχάρη τον κ. Παυλόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του στον κυπριακό Ελληνισμό. «Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, πιστεύω ότι η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα μια ελεύθερη Κύπρο» σημείωσε ο κ. Λιλλήκας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πρέπει να διαμορφωθεί πανεθνική στρατηγική.