Π. Μαρινάκης: Αντικαταστάθηκε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές;

Νέα ερωτήματα θέτει στο ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Μαρινάκης μετά τη χθεσινή καταγγελία του γραμματέα της ΝΔ, ότι στη Χαριλάου Τρικούπη «έκρυψαν» το πρόγραμμά τους μετά τις δηλώσεις για αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φορολόγηση μερισμάτων.

Σε σημερινή ανάρτησή του ο κ.Μαρινάκης αναφέρει πως «μετά τη χθεσινή αποκάλυψη αυτού του “κρυφτού”, στο ΠΑΣΟΚ επανέφεραν άρον-άρον το γενικόλογο πρόγραμμα -σε άσχετο σημείο της ιστοσελίδας- βαφτίζοντάς το ως “κείμενα και σχόλια ανοιχτής διαβούλευσης” και κρύβοντάς το όσο πιο χαμηλά γίνεται στο πεδίο “θέσεις”, πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος λέγοντας «με εκπλήσσει όταν μιλούν στη ΝΔ για κρυφή ατζέντα».

Παύλος Μαρινάκης: Υπήρχε άλλο πρόγραμμα πριν τις πρώτες εκλογές;

«Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει ένα πολυσέλιδο, αόριστο και γενικόλογο πρόγραμμα, το οποίο βρισκόταν αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Μετά τις απανωτές παλινωδίες, στις οποίες υπέπεσαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του, αναφορικά με την επιβολή νέων φόρων και την αύξηση υφιστάμενων, το κόμμα του κυρίου Ανδρουλάκη απέσυρε από την ιστοσελίδα του το γενικόλογο, πολυσέλιδο πρόγραμμα, αντικαθιστώντας το με ένα τετρασέλιδο γεμάτο συνθήματα», προσέθεσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

«Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη αυτού του “κρυφτού”, στο ΠΑΣΟΚ επανέφεραν άρον-άρον το γενικόλογο πρόγραμμα -σε άσχετο σημείο της ιστοσελίδας- βαφτίζοντάς το ως “κείμενα και σχόλια ανοιχτής διαβούλευσης” και κρύβοντάς το όσο πιο χαμηλά γίνεται στο πεδίο “θέσεις”, πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ.

«Θα θέλαμε φυσικά πολύ να μάθουμε:

Υπήρχε άλλο πρόγραμμα πριν τις πρώτες εκλογές το οποίο αντικαταστάθηκε;

Είναι το κείμενο της “διαβούλευσης” το τελικό πρόγραμμα ή ισχύει τελικά το τετρασέλιδο;
Δεδομένου ότι οι εξαγγελίες του κ. Ανδρουλάκη που μπορούν να μετρηθούν -καθώς υπάρχουν και πολλές που είναι εντελώς ασαφείς και δεν μπορούν να κοστολογηθούν- κοστίζουν 12 δισ. τον χρόνο, να περιμένουμε και νέα “επικαιροποίηση” που θα μας ενημερώνει και για τα 12 δισ. έσοδα που θα τις χρηματοδοτήσουν;», τόνισε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που έχει δημοσιοποιημένο ένα αναλυτικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο δεν περιλαμβάνει ούτε μία αύξηση φόρων, αλλά μόνο μειώσεις και μέτρα για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο και, εφόσον οι πολίτες μάς τιμήσουν ξανά με την εμπιστοσύνη τους, στις 26 Ιουνίου θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ισχυρό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».