Μιλένα Αποστολάκη: «Ναι σε συνεργασία με ΝΔ, αλλά με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής»

Η Μιλένα Αποστολάκη μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ και την εκλογή της στην Βουλή.

«Πήραμε 220.000 καινούριες ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από συμπληγάδες. Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να πάρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ έλεγε να μην ψηφίσουν γιατί έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντίστοιχα έλεγε να μην ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ γιατί είναι το παρακολούθημα της Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σημασία έχει πως αυξήσαμε τη δύναμή μας κατά 40% από το 19’. ΤΟ ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και αυτό φιλοδοξούμε και από τις δεύτερες εκλογές. Δεν είναι μικρό το να κερδίζουν τόσους ψηφοφόρους όταν τόσο καιρό υπήρχε μία ολομέτωπη επίθεση από τα δύο μεγάλα κόμματα».

Σχετικά με το πώς θα γίνουν δεύτερη δύναμη, η κα Αποστολάκη τόνισε πως «εμείς βάζουμε ως στόχο το να δώσουμε στον κόσμο μία ελπίδα πως μία υπάρχει μία δυνατή πλειοψηφική αντιπολίτευση που θα κάνει προγραμματικό αντιπολιτευτικό έργο χωρίς δημαγωγικούς λαϊκισμούς. Στη τελευταία δημοσκόπηση, σε ερώτηση που έγινε στους πολίτες και αφορούσε το πού αποδίδουν την κυριαρχία της ΝΔ, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούσε την ανεπαρκή αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση για το εάν δεν προκύψει και στις 25 Ιουνίου αυτοδυναμία και χρειαστεί συγκυβέρνηση, αν θα είναι το ΠΑΣΟΚ διατεθειμένο να συγκυβερνήσει, απάντησε πως αυτό για να γίνει θα πρέπει να υπάρχει πρωθυπουργός κοινής αποδοχής.

«Εμείς κάναμε μία επιτυχημένη προσπάθεια γιατί υπάρχει κοινωνική αναγκαιότητα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν δικομματισμό λειτουργικό. Εάν η ΝΔ, παρά τις θριαμβευτικές και αλαζονικές συμπεριφορές με τα σχόλια των 180 εδρών. Αν έρθει θα του πούμε “ναι”, αλλά με ένα προγραμματικό πλαίσιο, τρία αδιαπραγμάτευτα και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Έχει σημασία πως διαβάζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Η άλλη πλευρά λέει ότι για να γίνει συγκυβέρνηση δεν πήρε αυτοδυναμία ούτε στην δεύτερη εκλογή».