Οι διάλογοι μέσα στο Προεδρικό: "Κυριακό τι κάνεις" - "Είμαι καλά Αλέξη εσύ;"

Δώδεκα λεπτά πριν από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε πρώτος την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τι; Μόνος μου είμαι εδώ; Ήρθα νωρίς. Πώς το έπαθα; Δεν το συνηθίζω», είπε ο κ. Τσίπρας, δείχνοντας έκπληκτος που έφτασε πρώτος.

Λίγο μετά, στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αντάλλαξε έναν τυπικό χαιρετισμό με τον κ. Τσίπρα, ενώ αμέσως μετά έφτασε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα μπήκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη στις εκλογές ο κ. Βελόπουλος.

«Κυριάκο, τι κάνεις;», τον ρώτησε ο κ. Τσίπρας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αλέξη, καλά είσαι;».

Τσίπρας: Ήρθα νωρίτερα απ’ όλους

Μετά τους χαιρετισμούς με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας απουσίαζε, σχολίασε χαριτολογώντας: «Κάποιος καθυστέρησε μου φαίνεται».

«Εγώ ήρθα νωρίτερα απ’ όλους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με ένα λεπτό καθυστέρηση έφτασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον οποίο καθυστέρησε ένα τουριστικό λεωφορείο, όπως αποκάλυψε: «Καλημέρα. Δευτερόλεπτα καθυστέρησα. Μα ήταν ένα τουριστικό».

Λίγο μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάθισε στο τραπέζι της σύσκεψης. Κάποια στιγμή απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα του είπε: «Νωρίς, νωρίς ήρθατε ε;».

«Ήρθα νωρίτερα γιατί δεν βρήκαν κίνηση στον δρόμο. Και λέω από το να κάνω βόλτες…», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και η ΠτΔ του απάντησε: «Εδώ είμαστε. Μπορούσαμε και καφεδάκι να σας φέρουμε».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς / Φωτογραφία: IntimeNews
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς / Φωτογραφία: IntimeNews

Οι πολιτικοί αρχηγοί, πάντως, μπροστά στις κάμερες προτίμησαν να συζητήσουν περί ανέμων και υδάτων. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε κάποια στιγμή στην ΠτΔ: «Προσφέρετε πάντα ωραίο γκρέιπφρουτ».

«Για να δούμε. Φαντάζομαι να έχουμε κάποιο χυμό», απάντησε η Πρόεδρος.

Οι πόρτες της αίθουσας του Προεδρικού Μεγάρου έκλεισαν και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε και διήρκεσε μόλις 24 λεπτά. Εντός αυτών, επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και η ανάγκη για πρόσωπα κοινής αποδοχής στα κρίσιμα υπουργεία.

Σήμερα το απόγευμα θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, οδηγώντας τη χώρα στις επόμενες εκλογές.