Γ. Βαρουφάκης: Θλίβομαι που έχει πέσει τόσο χαμηλά ο Α. Τσίπρας

«Θλίβομαι που ένας άνθρωπος με τον οποίον, έστω και για λίγους μήνες, δώσαμε έναν ωραίο, κοινό αγώνα υπέρ του λαού μας έχει πέσει τόσο χαμηλά» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έθεσε στη συνέχεια διπλό εκλογικό στόχο, να αποκαθηλωθεί η κυβέρνηση αφενός και να τεθούν εμπόδια σε «μια κυβέρνηση με υποτιθέμενο “προοδευτικό” πρόσημο να συνεχίσει την εφαρμογή των ολιγαρχικών πολιτικών».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκλεισε το παράθυρο της συνεργασίας και στις δεύτερες κάλπες. «Για μια εβδομάδα μετά την επόμενη Κυριακή, το πολιτικό προσωπικό θα είναι «χαμένο» μέσα στον κουρνιαχτό των «τριήμερων». Αμέσως μετά θα ξαναρχίσει η προεκλογική καμπάνια που, πολύ απλά, δεν αφήνει περιθώριο για νηφάλιο διάλογο – πόσο μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα είναι εγκλωβισμένα σε ένα πόλεμο αλληλο-εξόντωσης. Σε αυτό το κλίμα προεκλογικός διάλογος με στόχο την προγραμματική σύγκλιση είναι αδύνατος». «Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καλούσε σε διάλογο πριν ενάμιση χρόνο. Δυστυχώς, αρνούμενη αυτό τον διάλογο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά γύρισε την πλάτη στις δυνατότητες συνεργασίας που έφερε η απλή αναλογική», τόνισε.

Κλείνοντας ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, παρέθεσε συνοπτικά τις βασικές προτάσεις του προγράμματός του κόμματος για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, καθώς, όμως, και για το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας.