Ζούμε ως Ελλάδα την επιστροφή στα χρόνια της ύφεσης

Σφοδρή επίθεση κατά τη κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, «η κυβέρνηση αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα, τους Έλληνες, τις Ελληνίδες. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση βάζουν τα συμφέροντα του κόμματός τους πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού».

Υποστήριξε μάλιστα ότι λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα κάνει βήματα προς τα πίσω επιστρέφοντας στα χρόνια της ύφεσης και συγκεκριμένα, από την πλευρά της οικονομίας, γυρίζει πίσω στο 2009-2010.

«Τώρα ζούμε ως Ελλάδα την επιστροφή στα χρόνια της ύφεσης. Ο κ.Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός της ύφεσης από ασυνείδητη επιλογή. Και η κυβέρνησή του οδηγεί την Ελλάδα σε τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν είναι σε θέση να το περάσει από την Βουλή. Κι ευθύνεται ο ίδιος αποκλειστικά για αυτό. Συνεπώς, βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις. Κι από την πλευρά της οικονομίας, η κυβέρνηση μας γυρίζει πίσω στο 2009-2010», είπε, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη του κεντροαριστερού χώρου: «Ο χώρος του Κοινωνικού Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ο χώρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας είναι απολύτως αναγκαίος. Και θα υπάρξει και πάλι, δυνατός και ακμαίος για την Ελλάδα του 2020. Για αυτό είμαστε εδώ. Πρέπει να προχωρήσουμε ως κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό, ευρωπαϊκό, πατριωτικό, πολυτασικό, άρα με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες, απογαλακτιζόμενοι από τη συνεργασία με τη ΝΔ, που ήταν εθνική ανάγκη, αλλά και αποκλείοντας τη συριζοποίησή μας. Ένα τέτοιο κόμμα πρέπει να χτίσουμε για την Ελλάδα του 2020 και να το χτίσουμε τώρα που είμαστε στην Αντιπολίτευση και στην οποία πρέπει να παραμείνουμε,  γιατί αυτή ήταν ως προς εμάς η απόφαση του ελληνικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάς