«Γυναίκες παντού» για τον Κωστή Χατζηδάκη: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ισότητα των φύλων

«Γυναίκες παντού»! Περισσότερες από 1.500 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κωστή Χατζηδάκη σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε εκείνες. 

Γέμισαν ασφυκτικά μέσα και έξω τους χώρους του γνωστού bar restaurant, hide and seek, στο Χαλάνδρι δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα νίκης για τη Νέα Δημοκρατίας και επιτυχίας για τον Κωστή Χατζηδάκη στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι:

«Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε “γκρεμίσει” το αφήγημα της Αριστεράς για την κοινωνική πολιτική! Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα της ισότητας των φύλων. Φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτή καταπληκτική εκδήλωση.

Πώς γκρεμίσαμε το αφήγημα της Αριστεράς για τα θέματα της ισότητας των φύλων; Με τις νέες και περισσότερες γονικές άδειες που θεσπίσαμε. Με το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα που αυξήθηκε από τους 6 στους 9 μήνες. Με 30.000 παραπάνω θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Με τους χώρους φροντίδας για βρέφη και νήπια που επιδοτούμε σε μεγάλες επιχειρήσεις. Με το σήμα Share για τις επιχειρήσεις που στηρίζουν στην πράξη την ισότητα. Με τις εθνικές πρωτοβουλίες εναντίον της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην αγορά εργασίας, πέρα από την κύρωση της Σύμβασης 190. Με το γεγονός ότι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα των φύλων».

Οι γυναίκες μίλησαν για τις εμπειρίες από την συνεργασία τους με τον Κωστή Χατζηδάκη

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η σύζυγος του Κωστή Χατζηδάκη, Πόπη Καλαϊτζή, και είχε αρκετές πρωτοτυπίες. Για παράδειγμα μοιράστηκαν σε όλες τις παρευρισκόμενες γλαστράκια με λουλούδια στα οποία αναγράφονταν οι αξίες που χαρακτηρίζουν τον Κωστή Χαζηδάκη στην πολιτική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Εντιμότητα, Σοβαρότητα, Αξιοπρέπεια, Σταθερότητα, Αλληλεγγύη, Τόλμη, Υπευθυνότητα, Σεβασμός, Ειλικρίνεια.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα. Αρχικά μίλησαν οι υφυπουργοί Δόμνα Μιχαηλίδου και Σοφία Ζαχαράκη που μίλησαν για τις εμπειρίες που έχουν από την συνεργασία τους με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνέχεια για το έργο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησαν:

  • Η κα Άννα Ντέντα, Παραολυμπιονίκης στο Boccia, που αναφέρθηκε στο πώς άλλαξε και βελτιώθηκε προς το καλύτερο η καθημερινότητα της ίδιας και της οικογένειάς της μετά την απόκτηση Προσωπικού Βοηθού.
  • Η Μένια Κουκουγιάννη, συνιδρύτρια της ΑμΚΕ «Καρκινάκι», που υπογράμμισε την ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε ο κ. Χατζηδάκης το αίτημά τους, το οποίο και υλοποίησε, προκειμένου να αυξηθεί στις 20 ημέρες η άδεια μετ’ αποδοχών για τους πενθούντες γονείς (γονείς που χάνουν τα παιδιά τους).
  • Η Νατάσα Παπαϊωάννου, ιδιοκτήτρια επιχείρησης σημείωσε πως ήταν για εκείνη μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία η συμμετοχή στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη:

Ο Κωστής Χατζηδάκης με τις ομιλήτριες του πάνελ

Πολλές οι επώνυμες και μη γυναίκες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης με τις «γυναίκες» της εκδήλωσεις