Χατζηνικολάου στον Παπαδάκη για debate: «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι γλάστρες - Το έζησα και δεν ξαναπάω» (video)

Την αντίθεσή του με τον τρόπο διεξαγωγής του debate εξέφρασε, εκ νέου, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο παρουσιαστής, έχοντας καλεσμένο στο κεντρικό δελτίο του ANT1 τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον σταθμό στο debate, αναφέρθηκε εκ νέου στους λόγους που δεν επιθυμεί να συμμετέχει στις τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Χατζηνικολάου, αρχικά, ανέφερε: «Να ευχηθώ καλό βόλι στο debate αλλά πρέπει να σου πω ένα, δυο πράγματα ως παλαιός του θεσμού. Εγώ έχω, όπως ξέρεις, μακρά εμπειρία η οποία δεν ήταν θετική και για αυτό εδώ και δέκα χρόνια πήρα την απόφαση να μη μετάσχω ξανά σε κανένα debate με αυτούς τους κανόνες. Λοιπόν, Γιώργο μου, κάνε καλή προπόνηση πως θα χωρέσει το εκρηκτικό δημοσιογραφικό σου ταπεραμέντο στα 30″ και στα 15 δευτερόλεπτα πρώτον. Δεύτερον, κάνε καλή προπόνηση πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση κάθε δημοσιογράφου, με τη δική σου εμπειρία και διαδρομή, να διακόψει και να θέσει ένα ερώτημα όταν ακούει μια ανακρίβεια ή όταν ακούει κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, πως θα συγκρατήσεις την παρόρμηση σου όταν θα ακούσεις έναν άλλον αρχηγό να φέρνει ένα στοιχείο στη συζήτηση που επιβεβαιώνει ένα προηγούμενο ερώτημα σου και εσύ δεν θα μπορείς να το αξιοποιήσεις».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Έχω την εντύπωση ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι λάθος. Είναι λάθος γιατί εδώ δεν πάμε να δημιουργήσουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν, δεν είναι θέμα μυθοπλασίας, μιλάμε για εθνικές εκλογές και τη δυνατότητα που έχει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει και ο πολιτικός αρχηγός να απαντήσει. Όταν δεν του δίνεις τη δυνατότητα να κάνει ελεύθερα τη δουλειά του, να διατυπώσει το ερώτημα του, να του πει… εγώ σε ρώτησα τι ώρα είναι και εσύ μου απαντάς για τον καιρό. Θα έρθουν προετοιμασμένοι για να πουν αυτά που έχουν προετοιμάσει και όχι να απαντήσουν σε αυτά που θα ερωτηθούν. Εδώ θα είναι διακοσμητικός ο ρόλος του δημοσιογράφου; Εμείς θα προσπαθήσουμε. Εγώ θα ήθελα πολύ να έχω μια εμπειρία».

Χατζηνικολάου: Το debate έπρεπε να οργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ και από τους δημοσιογράφους

Ο Νίκος Χατζηνικολάου συνέχισε λέγοντας ότι το debate θα έπρεπε να το οργανώνει η ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι με δικούς τους κανόνες. «Θέλω να κάνω μια πρόταση με την ελπίδα ότι θα την συνυπογράψεις. Διότι την έχω ξανακάνει αυτή την πρόταση και το ’19 που και πάλι αρνήθηκα να μετάσχω με αυτούς τους κανόνες. Κατά τη γνώμη μου το debate, που δεν είναι debate αλλά είναι παράλληλοι μονόλογοι, πρέπει να οργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ και από τους δημοσιογράφους με κανόνες που εκείνοι θα ορίζουν. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι διακοσμητικοί, δεν είναι γλάστρες που οι πολιτικοί αποφασίζουν σε μια διακομματική επιτροπή αν και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν, πόσα δευτερόλεπτα θα διαρκέσουν, αν θα έχουν δυνατότητα διευκρινήσεων ή όχι», υποστήριξε.

Καταλήγοντας ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε γελώντας: «Το έζησα και δεν ξαναπάω! Και θα βάλω και ένα στοίχημα μαζί σου. Θα το ζήσεις και πρέπει να το ζήσεις με τέτοια διαδρομή που έχεις, οφείλεις στον εαυτό σου να το ζήσεις, αλλά βάζω ένα στοίχημα μαζί σου ότι του χρόνου ούτε εσύ θα πας».