Με εξώφυλλο την Μέρκελ στην Ακρόπολη ανάμεσα σε ναζί το Spiegel

Με εξώφυλλο την Άγκελα Μέρκελ ανάμεσα σε ναζί αξιωματικούς μπροστά στην Ακρόπολη την περίοδο της κατοχής κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Πώς οι ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη» είναι ο τίτλος του θέματος. Ο τρόπος παρουσίασης παραπέμπει στην ποπ κουλτούρα, καθώς η Μέρκελ φοράει φωτεινά ρούχα, σε αντίθεση με το ασπρόμαυρο των ναζί.

«To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ στην εισαγωγή υπάρχει μια ζωγραφιά σε τοίχο με την Μέρκελ να φέρει μουστάκι. Και στην εισαγωγή αναφέρεται: «Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.»

Στο αφιέρωμα του Spiegel περιλαμβάνεται ακόμη ένα άρθρο για τις γερμανικές επανορθώσεις και το ζήτημα του κατοχικού δανείου, καθώς και ένα ακόμη άρθρο για την περιβόητη χειρονομία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον υψωμένο δάκτυλο και τη συζήτηση γύρω από το επίμαχο βίντεο και τη σάτιρα που ακολούθησε.