Το πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάζει ο Kυρ. Μητσοτάκης – Οι 4 προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία

Τέσσερις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία που αφορούν σε αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας, σε ένα πιο αποτελεσματικό Δημόσιο και στην υλοποίηση πολιτικών για την στήριξη των νέων, αναμένεται να αποτυπώνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ που θα παρουσιαστεί σήμερα, στις 18.00, στο Κέντρο Πολιτισμού, “Ελληνικός Κόσμος” από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά την οικονομία, όπου ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την βεβαιότητα για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει “ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ”, έδωσε ένα στίγμα των προεκλογικών δεσμεύσεων κατά την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha προαναγγέλλοντας περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά μία μονάδα, αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά, αλλά και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες ως το 2027 “καθώς θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση”, όπως έχει πει.

Όσον αφορά τους έμμεσους φόρους έχει ξεκαθαρίσει ότι θέμα μείωσής τους θα εξεταστεί ‘μόνο όταν εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο την βασική εκτέλεση του προϋπολογισμού”.

Προσδιόρισε επίσης ως κεντρικούς στόχους ως το τέλος της επόμενης τετραετίας, συνδεδεμένους και με την διατήρηση ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης, την αύξηση των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κατά 25% και του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ.
Από το 2024 θα ισχύσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ παράλληλα με τις αυξήσεις στις συντάξεις ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχιστεί η στήριξη και των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά έως ότου αυτή σβήσει οριστικά.

Όσον αφορά την Υγεία, το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ δίνει έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκσυγχρονισμό όλων των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και των 156 κέντρων υγείας, καθώς και δέσμευση για πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.

Αναφορικά με την δέσμευση για ένα πιο αποτελεσματικό δημόσιο τίθεται ως στόχος ως το 2027 όλες οι διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση να είναι ψηφιακές, ενώ ο πρωθυπουργός έχει κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για αξιολόγηση παντού, οριζόντιους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, αλλά και μονιμοποίηση στελεχών μετά από δοκιμαστική θητεία.

Σε ό,τι αφορά την προτεραιότητα για τους νέους η έμφαση δίδεται στην προσιτή στέγη και στο Πρόγραμμα “Σπίτι μου” που αφορά 10.000 δικαιούχους και ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει τον διπλασιασμό των κονδυλίων του εφόσον εξαντληθούν.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων αναμένεται να είναι και η επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης, ενώ ο πρωθυπουργός έχει κάνει λόγο για ένα “ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο, στρατευμένο στις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας, φιλόδοξο και ρεαλιστικό”.