Ο Κασιδιάρης θα κατέβει με το κόμμα του «Έλληνες» στις εκλογές και όχι με τον Κανελλόπουλο

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι θα επιχειρήσει να κατεβάσει κανονικά και αυτόνομα το κόμμα του «Έλληνες» στις εκλογές, και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα συνεργαστεί με το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Όπως γνωστοποίησε η δικηγόρος του, Βάσω Πανταζή, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε και επίσημα «την πραγματική του πρόθεση να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου».

Κανονικά υποψήφιος ο Κασιδιάρης -Το απόγευμα τα έγγραφα συμμετοχής του κόμματος στον Άρειο Πάγο
Συγκεκριμένα, η κυρία Πανταζή δήλωσε ότι «μόλις ανακοινώθηκε επίσημα πλέον από τον Ηλία Κασιδιάρη η πραγματική του πρόθεση για τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο κ. Κασιδιάρης θα είναι κανονικά υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών με το κόμμα το οποίο έχει ιδρύσει, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες, και το απόγευμα θα κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα, δηλαδή η δήλωση συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές, στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου».

Αναφορικά με τα σενάρια που διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα, η δικηγόρος του Κασιδιάρη υποστήριξε ότι δημοσιεύονταν «πράγματα ως “περιβάλλον Ηλία Κασιδιάρη” τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Η απόφαση για να κατέλθει στις εκλογές ήταν μετά από ώριμη σκέψη. […] Δημοσκοπικά φαίνεται ότι πολύς κόσμος ακολουθεί την ίδια άποψη, τον θέλει στη Βουλή, θέλει να εκπροσωπηθεί από μια φωνή εθνικιστική-πατριωτική. Ο ίδιος όμως σκεφτόταν πολύ όλο αυτόν τον καιρό το αν πρέπει μπροστά στην εθνική ιδέα να μπουν τα ονόματα, ή τελικώς να υποχωρήσει ο ίδιος για να μη δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα. Όμως νομικοί τον έχουμε διαβεβαιώσει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του».

Η δήλωση Κασιδιάρη

Σχεδόν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση της δικηγόρου του Κασιδιάρη, άρχισε να διακινείται και δήλωσή του με την οποία επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στις εκλογές.

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες” με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη. Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος Κυβερνητικός ή Δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το Κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια. Στις 2 Μαΐου στον Άρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο με το Άδικο, ο Νόμος με την Παρανομία, η Δημοκρατία (που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες) με την τυραννία του πολιτικού συστήματος. Έχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια της ζωής μου μέσα σε καθεστωτικές φυλακές, γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος».