Σκέρτσος για Τσίπρα: Προτείνει για την υγεία αυτά που πολέμησε και κοροϊδεύει τους πολίτες

Τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη, σχολιάζει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί άλλα να λέει και άλλα να κάνει. Προφανώς δεν μας εκπλήσσει. Χθες από την Κω -και σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη- εξήγγειλε την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη. Να του θυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 «Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες» και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 «Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης”», αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος.

Όπως τονίζει, «ο ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν στήριξε αυτή τη ρύθμιση στη Βουλή και είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας. Έρχεται τώρα να προτείνει αυτό που πολέμησε. Δεν πιστεύουμε ότι μετάνιωσε, απλώς συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει, να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Και κάτι ακόμα. Δεν ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να λέει κάτι για το μεταναστευτικό στην Κω, που είχε δοκιμαστεί σκληρά από τις μεταναστευτικές ροές και την ασυνάρτητη πολιτική -«η θάλασσα δεν έχει σύνορα»- των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ίσως γιατί η δική μας κυβέρνηση έδωσε λύση στο πρόβλημα και η σύγκριση είναι καταλυτική.

Όσο για την απάντηση σχετικά με το σχέδιο «Δήμητρα» του πιθανού κυβερνητικού εταίρου του Γ. Βαρουφάκη, μάλλον ήταν κάτι σαν «στρίβειν δια του Βερολίνου». Ένα απλό «όχι, ευχαριστώ» θα ήταν πιο άμεσο και αποτελεσματικό. Αλλά δεν το ακούσαμε”».