Ικανοποίηση της Λευκωσίας για την «επιτυχία της συνάντησης» για την Ελλάδα

Χαιρετίζουμε την πραγματοποίηση της χθεσινής συνάντησης (19/03) για την Ελλάδα και, όπως είπε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η διαδικασία ξαναμπήκε στις ράγες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κύπρου, υπήρξε μια επιτυχής συνάντηση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ανάγκη υλοποίησης της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τα συνακόλουθα ωφελήματα. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη για το καλό της Ελλάδας, της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, υπογράμμισε.

Ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενέστερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρθηκε και «σε όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τις δήθεν διαταραγμένες σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας».

«Είναι και δική μου πεποίθηση, αλλά και του φίλου Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι οι σχέσεις μας όχι μόνον βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, αλλά και μαζί συνεργαζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις. Καμία σκιά στις σχέσεις μας, αντίθετα εντονότερη συνεργασία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κύπρου.