Αχτσιόγλου: Σαφής και κατηγορηματική η θέση μας απέναντι στα ζητήματα έμφυλης βίας

«Στα ζητήματα της έμφυλης βίας η τοποθέτησή μας είναι σαφής, καταδικαστική και τασσόμαστε αμέσως με την πλευρά της καταγγέλλουσας ή του καταγγέλλοντος. Αυτό είναι κατηγορηματικό από την πρώτη στιγμή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

 

Αναφερόμενη στην καταγγελία εις βάρος του κ. Γεωργούλη τόνισε ότι «είναι σοκαριστική, προφανώς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο πρέπει να σεβόμαστε καθώς η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης, από εκεί και πέρα, όμως, εξαρχής, μέσα σε 15 λεπτά αφότου έγινε γνωστή η καταγγελία, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποπέμφθηκε και από το κόμμα και από την ευρωομάδα», τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η καταγγελία δεν είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα και αυτό το επιβεβαίωσε η ίδια η καταγγέλλουσα», ενώ, απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Χατζηδάκη και στην αναφορά του στην υπόθεση Λιγνάδη, σημείωσε ότι «ο κ. Χατζηδάκης επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση» του θέματος και του υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ για μεγάλο χρονικό διάστημα προστάτευε τον κ. Λιγνάδη».

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «οποιαδήποτε απόπειρα συμψηφισμού από τη ΝΔ είναι παντελώς ανυπόστατη και το μόνο που καταδεικνύει είναι η διακαής της επιθυμία για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Εμείς δεν μπαίνουμε σ’ αυτό».

Επισήμανε, τέλος, ότι «υπάρχουν διαρκείς υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος -π.χ. Πάτση και Νικολάου- όπου η αντίδραση της ΝΔ έρχεται όχι όταν αυτές συμβαίνουν και είναι γνωστές στην ίδια την παράταξη, αλλά μόνο όταν υπάρχει δημόσια κατακραυγή και εκεί έχει ευθύνη η παράταξη».