Μητσοτάκης στον Έβρο: «Να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ασφάλεια - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίσει τον φράχτη;» (video)

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη οι κάτοικοι της Ορεστιάδας.

Σε ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μόνη επιλογή για την επόμενη ημέρα είναι «ισχυρή Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ακόμη και οι πολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ κρίνουν και συγκρίνουν την τότε κυβέρνηση με την σημερινή.

«Ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα για το εάν θέλει να συνεχίσουμε πιο τολμηρά. Ποτέ δεν κρύφτηκα και σε κάθε σφάλμα και κάθε τραγωδία βγήκα μπροστά και πήρα την ευθύνη που μου αναλογεί».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ασφάλεια «προϋπόθεση για την ανάπτυξη» και διεμήνυσε ότι «αν δεν βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για τον φράχτη στον Έβρο, θα χρηματοδοτήσουμε το έργο με εθνικούς πόρους γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα».

Ο πρωθυπουργός «κάρφωσε» και την αντιπολίτευση για τη στάση της όσον αφορά τον φράχτη λέγοντας ότι «εδώ πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να μην ψαρεύουμε σε θολά νερά. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να τοποθετηθεί, θα γκρεμίσει τον φράχτη επιστρέφοντας σε λογική ανοιχτών συνόρων; Εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύονται τον φράχτη και φτάνουν στο σημείο να καταθέτουν τροπολογία για να μην χρηματοδοτηθεί το τεχνητό ανάχωμα. Δηλαδή να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη αλλά να το πληρώσετε εσείς οι φορολογούμενοι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μιας δύσκολης τετραετίας αλλά και να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που βάλαμε, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά με μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερες δουλειές και κοινωνική συνοχή κυρίως για τις περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συγκεντρωμένους.

Όπως τόνισε «δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχει Ελληνίδα και Έλληνας που να αισθάνεται ότι δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με όσους ζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».