Τσίπρας: Πάνδημο το αίτημα για δικαιοσύνη όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι και ολόκληρη η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη

Παρέμβαση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου που αφορά μεταξύ άλλων στα μέτρα στήριξης των συγγενών θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών κάνει αυτή την ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι και ολόκληρη η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη.

«Έχουμε χρέος να δώσουμε χώρο στο φως και την αλήθεια. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα. Υπάρχουν στρατηγικές επιλογές που οδήγησαν σε απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίθεση κατά Μητσοτάκη

Στη συνέχεια άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας με νόημα ότι «σεβασμός στα θύματα δεν σημαίνει υποκριτικές συγγνώμες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ακόμη ότι τα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων που θα ψηφίσουμε σήμερα, θα περίμενε κανείς αυτά είναι αποκλειστικό θέμα της σημερινής διαδικασίας.

«Επέλεξε να φέρει ένα νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι αφορά τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και των οικογενειών των θυμάτων με μόλις 21 από τα 132 άρθρα του να αφορά αυτό το θέμα. Πρόκειται για ασέβεια στους ανθρώπους που χάσαμε. Θα έλεγα ότι καθρεφτίζει ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμού, 4 χρόνια διακυβέρνησης σε μία στιγμή. Έχουμε μία κυβέρνηση που βαφτίζει τις μεγάλες πληγές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας ως εισαγόμενες, και ακόμη χειρότερα, τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας ως θυσία. Το ερώτημα είναι θυσία για ποιον. Για ποιον θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ανέφερε ότι ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη. «Πρέπει να απαντηθούν τα γιατί και να πάμε και στα πως. Πως θα έχουμε ασφαλείς μετακινήσεις, πως θα διαμορφώσουμε μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας».