Μητσοτάκης από Γέρακα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει

Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράκτης στον Εβρο θα τελειώσει, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτης κατά την επίσκεψή του στον Γέρακα.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την μεταναστευτική του πολιτική, σχολιάζοντας ότι πλέον η Ευρώπη και με παρέμβαση της Ελλάδας έχει καταλάβει την σημασία της προστασίας των συνόρων.

«Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τροπολογία που ζητάει από την ευρωπαϊκή επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράκτη στον Εβρο. Να το ακούσετε αυτό, γιατί χρειάζεται κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράκτης στον Έβρο θα τελειώσει».

«Η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η ισχυρή Νέα Δηγμοκρατία την επόμενη ήμερα στο τιμόνι της χώρας. Επειδή ακούμε πολλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για εμάς. Είναι η κάλπη της 21ης Μαίου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει», ανέφερε σχετικά με τις εκλογές.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός «ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα, που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το διεθνές δίκαιο».

Τα διλήμματα των εκλογών

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους πολίτες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, σταθερά, τολμηρά, μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αυτοδύναμη Ελλάδα».

Όπως είπε «αυτή η επίσκεψη (σ.σ. στη Νέα Μάκρη) μου φέρνει στη μνήμη ένα πολύ δύσκολο βράδυ το οποίο χρειαστήκαμε να διαχειριστούμε στη δύσκολη φωτιά. Αποδείξαμε την μεγάλη προόοδο που έχουμε κάνει στα ζητήματα πολιτικής προστασίας από την λειτουργία του 112 μέχρι τον καλύτερο συντονισμό πυροσβεστικής και δήμων. Έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας».

Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών του Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «είναι πολύ ξεκάθαρα: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου που έχουμε χαράξει τέσσερα χρόνια ή θα πάρουμε το ρίσκο να κυλήσουμε πίσω και να χάσουμε όσα καταφέραμε;».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «έχει σημασία κάθε φορά που απευθυνόμαστε στους πολίτες να θυμίζουμε εν τάχει χωρίς να πλατιάζουμε, χωρίς υπερβολές και αυταρέσκεια, τι πετύχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

mitsotakis-gerakas-5
mitsotakis-gerakas-2
Υπάρχει μια κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου

Συνεχίζοντας για τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «επειδή ακούμε πολλά, πρώτη-δεύτερη κάλπη, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κάλπη, είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή ΝΔ σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει, ποιο κόμμα και ποιον τελικά θέλουν οι πολίτες για πρωθυπουργό»

«Μην έχετε αμφιβολία το κεντρικό δίλημμα είναι ποιος θα αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου, ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το διεθνές δίκαιο, ποιος θα προστατέψει τα σύνορά μας, ποιος θα συνεχίσει την επόμενη ημέρα να κρατάει την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης» συνέχισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

«Καθαρές λύσεις θα δώσει ο λαός στις κάλπες της 21ης Μαιου και εσείς θα είστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης»