Στη μάχη της αυτοδυναμίας επικεντρώνεται ο Μητσοτάκης, αρχίζει περιοδείες - Στον Έβρο αύριο

Στην προβολή του έργου που έχει υλοποιηθεί αυτή την τετραετία στοχεύει το πρώτο κύμα της κυβερνητικής καμπάνιας που «τρέχει» ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις δημόσιες παρουσίες του επισημαίνει τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, προβάλλοντας ως δύναμη σταθερότητας τη ΝΔ. Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς «τρέχουν» να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες σε ψηφοδέλτια και πρόγραμμα. Υποψήφιος στις Σέρρες θα είναι ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, επιλέγοντας να κριθεί από τους πολίτες που τον εξέλεξαν βουλευτή.

Από τη Γλυφάδα, την πρώτη περιοχή που επισκέφθηκε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να κλείσει τελείως η πόρτα σε ασταθείς κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα πίσω», κι αυτός είναι η «ισχυρή Νέα Δημοκρατία». Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η πεποίθηση πως οι πολίτες επιθυμούν σταθερότητα στη χώρα, κι αυτό θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια που θα βαρύνουν στην απόφασή τους πριν την κάλπη.

Στην πορεία προς την 21η Μαΐου θα τίθεται επιτακτικά ως ζητούμενο για την επόμενη ημέρα και θα αποδομείται το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας για την «προοδευτική διακυβέρνηση» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε χθες το ενδεχόμενο της «πολιτικής τερατογένεσης», μιας «κυβέρνησης ηττημένων» υπό τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο υπάρχει». Γι’ αυτό χαρακτήρισε κρίσιμη των πρώτη κάλπη, που θα καθορίσει «ποιος πρωθυπουργός και ποια κυβέρνηση» θα αναλάβει τις τύχες της χώρας.

ΝΔ: Νέο προεκλογικό σποτ -«Σύνθημά μας το έργο μας»

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν επιλέξει να προβάλουν στην πρώτη φάση της προεκλογικής εκστρατείας τα όσα έγιναν αυτή την τετραετία, επιβεβαιώνοντας την τήρηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το 2019 ο κ. Μητσοτάκης. Στο νέο σποτ που κυκλοφόρησε χθες αποτυπώνονται δέκα τέτοιες πολιτικές. «Σε 4 χρόνια μειώθηκε η ανεργία κατά 7 μονάδες, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, αυξήσαμε τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, είχαμε ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές, έσοδα τουρισμού, προχωρήσαμε στην ψηφιοποίηση του κράτους, προχωρήσαμε σε μόνιμους διορισμούς 25.000 εκπαιδευτικών, θωρακίσαμε την πατρίδα, μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές, στηρίξαμε την κοινωνία. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά», αναφέρεται στο σποτ της ΝΔ.

Στον Έβρο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

Ισχυρό συμβολισμό ως προς τη μεταναστευτική πολιτική και την προστασία των συνόρων, την οποία σκοπεύει να συνεχίσει η ΝΔ, είναι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή στον Έβρο για την υπογραφή επέκτασης του φράκτη. Είναι μία από τις πολιτικές στις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αναδείξει τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις που υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την οποία ζητάει να μη χρηματοδοτεί η Ε.Ε. την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να επιτεθεί με σφοδρότητα στην Κουμουνδούρου ότι «θέλει να επανέλθει στη χώρα η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, στην εποχή τού “δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα” και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες… λιάζονταν στην επικράτειά μας».