Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής θα επικεντρώσει πλέον την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε κίνηση ματ θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ πως εξελίχθηκε το αίτημα τους να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς υποχρέωσαν τον Κώστα Καραμανλή να εμφανιστεί λίγες ώρες μετά και να δηλώσει πρόθυμος να δώσει το παρών και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι «έσυραν» τον πρώην υπουργό στην κίνηση αυτή καθώς δεν μπορούσε να το αποφύγει, το μόνο που θα μπορούσε ήταν να το καθυστερήσει, όμως μετά τη ζημιά που είδε η κυβερνητική πλειοψηφία να προκαλείται απ’ αυτό άλλαξε τακτική και προσπάθησε όπως λένε να εμφανιστεί ότι εκείνη προκαλεί τη συνεδρίαση.

«Κατόπιν εορτής και μάλλον αντιλαμβανόμενοι την απομόνωση στην οποία θα περιερχόταν αν αρνιόταν αυτό το αίτημα συμφωνεί και η ΚΟ της ΝΔ» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ όσον αφορά το αίτημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύμβαση 717 σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Βουλή πράγματι πρέπει να διερευνήσει την πολύπαθη σύμβαση. Αλλά όχι μόνο αυτήν. Η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή συνεχίζει την προπαγανδιστική τακτική να μετακινηθεί η συζήτηση από τις πραγματικές ευθύνες της κατάρρευσης της λειτουργίας του ΟΣΕ. Όλα τα αίτια και οι υπαίτιοι της τραγωδίας πρέπει να έρθουν στο φως, τίποτα να μην μείνει στο σκοτάδι. Η διάλυση των διαδικασιών, των δομών και η αποψίλωση του προσωπικού του Οργανισμού, η κατάργηση κάθε δικλείδας ασφαλείας που μέχρι το 2019 απέτρεπαν μετωπική σύγκρουση τρένων».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ακολουθεί τη στρατηγική που εφάρμοσε και στις υποκλοπές, να μην καταθέτουν πρόσωπα «κλειδιά»

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για φαρσοκωμωδία σχολιάζοντας την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου όπου θα ενημερώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θα έρθει ένας υπουργός που δεν έχει καν ορκιστεί και δεν έχει καν αρμοδιότητες» έλεγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί τη στρατηγική που εφάρμοσε και στις υποκλοπές, να μην μιλούν, να μην καταθέτουν τα πρόσωπα κλειδιά, εκείνα που έχουν σημασία».

Γι’ αυτό έκαναν όπως λένε τη ρελάνς με το αίτημα για την Θεσμών και Διαφάνειας όπου είναι η μόνη Επιτροπή όπου μπορεί η μειοψηφία να επιβάλει την κλήση συγκεκριμένων προσώπων για να καταθέσουν.

Μάλιστα επιμένουν πως εκτός από τον Κώστα Καραμανλή, πρέπει να κληθούν να καταθέσουν οι δυο υφυπουργοί που έχουν παραμείνει και είχαν αρμοδιότητες το προηγούμενο διάστημα και του γ.γ κ. Ξιφαρά, καθώς επίσης και οι διοικήσεις των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train.