Η συνάντηση για την Ελλάδα σήμερα δεν θα είναι καθοριστική

Δεν θα είναι καθοριστική μια συνάντηση μεταξύ διαφόρων Ευρωπαίων ηγετών για να συζητήσουν για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες σήμερα, τόνισε ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. «Αυτή δεν θα είναι μια καθοριστική συνάντηση, καθοριστικό είναι ό,τι συμβαίνει στο Eurogroup», δήλωσε ο κ. Ραχόι προσερχόμενος στη συνάντηση των ηγετών του Κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με τον Dow Jones Newswires, κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την Ελλάδα σήμερα (19/03) το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ζήτησε να συγκληθεί η συνάντηση με την ελπίδα να βρεθεί μια πολιτική λύση στο τρέχον αδιέξοδο μεταξύ της κυβέρνησής του και των διεθνών πιστωτών. Αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επιμείνει ότι μια λύση θα πρέπει να βρεθεί σε επίπεδο Υπουργών Οικονομικών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ- Γιούνκερ, θα συναντηθούν σήμερα (19/03), όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Στις συζητήσεις θα συμμετέχει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών που προεδρεύει του Eurogroup.

Η συνάντηση έρχεται εν τω μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών. Ενώ οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τον Φεβρουάριο να παρατείνουν το πρόγραμμα 240 δισ. ευρώ διάσωσης της Ελλάδας κατά τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος Ιουνίου, η πρόοδος για τον προσδιορισμό των μέτρων που θα εφαρμόσει η αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα ως αντάλλαγμα για την διατήρηση της βοήθειας, ήταν βραδεία, εγείροντας ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση.