Σήμερα η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά

Ανακοινώνεται σήμερα η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον  πρώην υπουργό Επικρατείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκο Παππά, που δικάζεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η απόφαση ανακοινώνεται στις 10 το πρωί, ενώ η διαδικασία αν κριθεί ένοχος θα ολοκληρωθεί αργότερα.

Μαζί με τον πρώην υπουργός ως συνεργός στην παράβαση καθήκοντος δικάζεται ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος μετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και κατήγγειλε τον πρώην υπουργό, ότι με εντολή του κινήθηκε προκειμένου να αποκτήσει η τότε κυβέρνηση κανάλι δικής της επιρροής.

Δεκατρείς ανώτατοι δικαστές, επτά Αρεοπαγίτες και έξι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα αποφασίσουν αν ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα θα κηρυχθεί αθώος ή ένοχος. Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα θα απαγγείλει την απόφαση από έδρας η οποία είναι αμετάκλητη, δηλαδή δεν προβλέπεται η άσκηση έφεσης ή άλλου ένδικου μέσου.

Από την εκφώνηση της απόφασης θα απουσιάζει λόγω ασθενείας η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή και θα παραστεί αντί αυτής ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για συνέργεια στο αδίκημα που αντιμετωπίζει ο πρώην Υπουργός.