Το παρασκήνιο της απόφασης Καραμανλή να μην κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές - Το τηλεφώνημα από Μητσοτάκη

Την απόφασή του να μην κατέβει στις προσεχείς εκλογές γνωστοποίησε χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας την υποστήριξή του στον επερχόμενο προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας -που έγινε σε καλό κλίμα- ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές.

«Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, έκλεισε αυτός ο κύκλος για εμένα», φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά «το σέβομαι».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή, είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Ο Κώστας Καραμανλής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε πως μπορεί να μην κατέβει ο ίδιος ως υποψήφιος, αλλά θα είναι παρών και θα στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να κάνει μια ομιλία σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να απεδέχθη.

Καραμανλής: «Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί σχεδόν μισό αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.

Μητσοτάκης: «Ο Κ. Καραμανλής θα είναι παρών στη μάχη»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και στον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του.