Αποχώρησε από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Μηλιός

Την αποχώρησή του από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, δια μέσου twitter, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιάννης Μηλιός, ένας εκ των βασικών στελεχών της οικονομικής πολιτικής του κόμματος. Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μηλιός έγραψε: «Τμήμα οικονομικής πολιτικής, αποχαιρετισμός. Με ευγνωμοσύνη για την εκτίμηση, τη συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη».

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την δημόσια σκληρή κριτική που ο Γιάννης Μηλιός έκανε στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με τους εταίρους. Τότε και με δημόσια ανάρτηση στο facebook, την οποία προσυπέγραφαν και οι κ.κ. Σπύρος Λαπατσιώρας και Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, ο κ. Μηλίος είχε υποστηρίξει ότι «η συμφωνία αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος. Ναι μεν δίνεται χρόνος για το επόμενο βήμα, αλλά το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό, ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου». Τα ίδια είχε πει και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είχε σχολιάσει αρνητικά και την στάση του κ. Βαρουφάκη κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησής του στην Αθήνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι «το περιστατικό με τον Ντεϊσελμπλούμ προφανώς τόνωσε το “εθνικό αίσθημα”, αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ από τη στιγμή που όλο το Σαββατοκύριακο ασχολήθηκε η κυβέρνηση με το να καθησυχάζει τις αγορές που θα άνοιγαν την Δευτέρα, γεγονός που σηματοδότησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σταθερή τακτική διαπραγμάτευσης (και φυσικά στην ίδια συνάντηση ακόμη και σε μη έμπειρους παρατηρητές φάνηκε ότι δεν υπάρχει και ομάδα ισότιμων κυβερνητικών μελών στη διαπραγμάτευση)».

«Η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό» επισήμανε, κάνοντας λόγο για «κακά στημένη διαπραγμάτευση», η οποία «παρά τις εργατοώρες που αφιέρωσαν οι πρωταγωνιστές της, είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια», είπε πει.