Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος του τρομοκράτη Αμπντεσλάμ αναλαμβάνει την υπεράσπισή της

Το όνομα Σβεν Μέρι, μπορεί να μην μας λέει πολλά, αλλά δεν είναι κάποιος ασήμαντος ποινικολόγος. Είναι ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο 2015. Και πλέον αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς του Qatargate.

Ο ίδιος ο Μέρι, ένας εξέχων δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την κ. Καϊλή.

«Παίρνω την σκυτάλη », είπε.

Ο πρώην -πλέον δικηγόρος της κ. Καϊλή επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν ήταν πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο Μέρι είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των υψηλού προφίλ πελατών του όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του, για παράδειγμα σε ένα πρόγραμμα ανθρώπινου ενδιαφέροντος για δικηγόρους.

Εκτός Βελγίου, είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, το μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Όπως αναφέρει το POLITICO είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπιστεί τα θύματα».