Ο Μητσοτάκης συνεχάρη για την εκλογή του τον Νίκο Χριστοδουλίδη - Συγχαρητήρια και από τη Σακελλαροπούλου

Με τον νικητή των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, επικοινώνησε την Κυριακή, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για τη νίκη του.

Στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κύριο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του και τον προσκάλεσε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα».

Με τον εκλεγμένο νέο πρόεδρο της Κύπρου επικοινώνησε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Συγχαρητήρια από Σακελλαροπούλου στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε την Κυριακή με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της Κύπρου ενώ του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.

Στην επικοινωνία τους η Πρόεδρος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα ενώ προσκάλεσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο να επισκεφθεί την Αθήνα, όταν το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.

Η Πρόεδρος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και επισήμανε ότι η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα είναι εγγύηση για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου προσκάλεσε τον κύριο Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Αθήνα, όταν το επιτρέψει το πρόγραμμά του».