Τηλεοπτικές άδειες: «Δεν προκύπτει ενοχή του Ν. Παππά» λέει η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου

Με την αγόρευση της Εισαγγελέως της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγας Σμυρλή συνεχίζεται η δίκη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο υπέρ της ενοχής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά» ανέφερε η εισαγγελέας, λέγοντας ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποιήθηκε υπό πλήρη διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας.

«Από καμμία πλευρά, δεν προκύπτει οποιαδήποτε πράξη εκ μέρους του Νίκου Παππά για να ευνοηθεί ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ως το τέλος του διαγωνισμού, για παράδειγμα περισσότερες δόσεις για καταβολή τιμήματος η οτιδήποτε άλλο.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού ως υπερθεματιστής μεταξύ των τεσσάρων ήταν και ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, (γιός του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα) ενώ η αρμόδια επιτροπή έλεγξε και πάλι τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτόν».

Κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψε από μάρτυρες η άλλο αποδεικτικό μέσο οποιαδήποτε παρέμβαση του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό, ενώ τόνισε, ότι το γεγονός ότι τελικά η εταιρεία του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα χρήματα και να πάρει τελικά την τηλεοπτική άδεια, είναι απόδειξη που κατά την άποψη της «καταρρίπτει το κατηγορητήριο».

«Δεν όφειλε ο Νίκος Παππάς να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας.

Αλλωστε το γεγονός, ότι τελικά δεν έλαβε άδεια η εταιρεία Καλογρίτσα, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα, καταρρίπτει πλήρως το κατηγορητήριο. Εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά», ανέφερε η εισαγγελέας.

Για τα μηνύματα
Να μην ληφθούν υπόψη τα μηνύματα που προσκόμισε η πλευρά Καλογριτσα, ζήτησε η εισαγγελέας.

«Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του συγκατηγορουμένου του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι ενεργούσε παρασκηνιακά για να εκτελέσει το σχέδιο δημιουργίας του τηλεοπτικού σταθμού».

Επιπλέον η εισαγγελέας είπε:

“Δεν προκύπτει κάτι για σχέση Νίκου Παππά – Καλογρίτσα. Το Ειδικό Δικαστήριο ασχολήθηκε κακώς με την αστική διαφορά, του επιχειρηματία και της λιβανέζικης εταιρείας CCC . Δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν είναι εικονική, ούτε αν είναι πραγματική», είπε προσθέτοντας ότι ο Χρ.Καλογρίτσας επιχειρεί με την δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκ.ευρώ.”

Η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, συνεχίζεται.