Το θέμα της Ελλάδας δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής

Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα (18/03) από τις Βρυξέλλες ότι το θέμα της Ελλάδας δεν είναι επισήμως στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει αύριο (19/03), σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο Πρόεδρος της Ε.Ε. είναι σε διαρκή επαφή με ιθύνοντες της Ε.Ε. για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα στο περιθώριο της Συνόδου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν θέλησε να ανακοινώσει πότε θα γίνει η συνάντηση και ποιοι θα συμμετάσχουν. Ανέφερε όμως ότι θα συζητηθεί η εφαρμογή των αποφάσεων στις οποίες κατέληξε το τελευταίο Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς και η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας. Ανέφερε επίσης ότι η ιδέα για τη συνάντηση υπήρχε από την προηγούμενη εβδομάδα και ότι η υλοποίησή της αποφασίστηκε μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τουσκ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς τέλος ο εκπρόσωπος αν το θέμα των άμεσων οικονομικών αναγκών της Ελλάδας είναι αντικείμενο συζήτησης, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, λέγοντας ότι οι πληροφορίες που διαθέτει προέρχονται από τον Τύπο.