Στο Μάτι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης: Παρόντες σε τελετή θεμελίωσης πάρκου στη μνήμη των θυμάτων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αυτή την ώρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μάτι.

Συγκεκριμένα είναι στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Εκεί θα γίνει τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος και του πάρκου που θα ανεγερθούν στην περιοχή.

Νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ  μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ακολούθησε υπογραφή συμφωνίας από τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών. Τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη

mitsotakis_mati__2_
mitsotakis_mati__3_
mitsotakis_mati__4_
mitsotakis_mati__1_

Η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες πριν τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, όπου ο κ. Αναστασιάδης, έχοντας συμπληρώσει το όριο θητειών, δεν θα είναι υποψήφιος.

Τι φτιάχνεται στο Μάτι

Yπενθυμίζεται ότι το περασμένο διάστημα ξεκίνησαν οι εργασίες για την αξιοποίηση της ανοιχτής έκτασης 130 στρεμμάτων στο Μάτι, η οποία θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο.

Στόχος του δήμου Μαραθώνα είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου πρασίνου, άθλησης και αναψυχής στην Ανατολική Αττική, στη συγκεκριμένη περιοχή στο Μάτι.

Η έκταση αυτή ανήκε στο ΝΑΤ και φιλοξενούσε κάποτε παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες όμως δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτό το κομμάτι γης να μένει έρημο, ενώ η φωτιά του 2018 πέρασε από μέσα του.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργασίες που θα γίνουν είναι ήπιου χαρακτήρα, με υποδομές για οικογένειες και παιδιά, για την τρίτη ηλικία και για ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα τα έργα που θα γίνουν περιλαμβάνουν:

Πλούσια φύτευση σε όλο τον χώρο.
Όργανα παιδικής χαράς.
Ποδηλατόδρομο.
Χώρο περιπάτου περίπου 2 χλμ.
Πάρκο ανακύκλωσης.
Χώρους δημιουργικού παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες.
Φυτικό «λαβύρινθο».
Επιμορφωτικό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παιδιών.
Πάρκο περιβαλλοντικής αγωγής παιδιών.
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών.
Χώρο ανάπαυσης και ξεκούρασης.
Γήπεδα μπιτς βόλεϊ, αντισφαίρισης και 5×5.
Χώρο για mountain bike.
Χώρο περιήγησης και παρατήρησης.
Χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων.