Μαξίμου: Ο Τσίπρας παίζει επικίνδυνο παιχνίδι με τη δημοκρατική ομαλότητα -Θέλει να βουλιάξει τη χώρα στη λάσπη

Επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς και την δημοκρατική ομαλότητα καταλογίζει η κυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα μετά την χθεσινή συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, ενώ απαίτησε και την άμεση διεξαγωγή τους.

«Επιβεβαιώθηκε πολύ γρήγορα και με τον χειρότερο τρόπο η εκτίμηση μας ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να βουλιάξει την πολιτική ζωή στη λάσπη», σημείωνε συνεργάτης του πρωθυπουργού μιλώντας στο iefimerida.gr και τόνισε ότι «ο πολιτικός ακτιβισμός» που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει εποχές που η κοινωνία «έχει αφήσει πίσω της, μαζί με τα μνημόνια».

Με μια σκληρή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» που προχωράει σε κινήσεις «κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης». Οι υψηλοί τόνοι είναι ενδεικτικοί της οργής που επικράτησε εντός του κυβερνητικού επιτελείου όταν άκουσαν τον αρχηγό του δεύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος να αμφισβητεί τη νομιμοποίηση μια εκλεγμένης κυβέρνησης να ασκήσει νομοθετικό έργο. «Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας», ανέφερε στη δήλωση του ο κ. Οικονόμου.

 

«Ο Τσίπρας προσπαθεί να διασφαλίσει την παραμονή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα»

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποδίδουν τη στρατηγική της Κουμουνδούρου στην αδυναμία να αρθρώσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, να μιλήσει για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και να προτείνει λύσεις. Ορισμένα κυβερνητικά βλέπουν, επίσης, πίσω από την όλη στάση και συμπεριφορά του κ. Τσίπρα φανερώνει την αγωνία του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, στις οποίες πιστεύουν ότι θα ηττηθεί. Προσπαθεί, υποστηρίζουν, να συσπειρώσει τους οπαδούς του και «να διασφαλίσει την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος του μετά την ήττα». Όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών εκτιμούν ότι θα κορυφωθεί η επιχείρηση συκοφάντησης και σπέκουλας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να σύρει την πολιτική ατζέντα σε αυτό το γήπεδο.

Νέο πακέτο στήριξης των πολιτών ενόψει Πάσχα

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρότι αναγνωρίζουν τη δυσκολία λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύουν να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, καθώς, όπως διαμηνύουν, «δεν επηρεάζεται ο εκλογικός σχεδιασμός από τα σόου του κ. Τσίπρα». Άλλωστε, επιμένουν, την κοινωνία απασχολούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, στα οποία αναζητούν λύσεις, και σε αυτό το πλαίσιο εργάζεται η κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός, εκτός από το τρέχον νομοθετικό έργο που συνεχίζεται κανονικά, προβλέπει και την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που εκτιμάται ότι θα προκύψει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρουσιάσει και νέο πακέτο στήριξης των πολιτών ενόψει του Πάσχα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως σχολίαζε συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, τη στιγμή που η Βουλή θα ψηφίζει μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας «ο κ. Τσίπρας θα είναι για άλλη μια φορά απών».