"Διαστρεβλώνετε για άλλη μια φορά την πραγματικότητα": Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τη μουσουλμανική μειονότητα

Απάντηση για τον «δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη έδωσε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞΞ, «για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη».

Επίσης, προσθέτει ότι «η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

Το tweet από τουρκικής πλευράς που έφερε την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ προκάλεσε η επιμονή της γειτονικής χώρας στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, κάνοντας επίσης λόγο για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα».

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε: «O αγώνας για την Τουρκικότητα που δίνουν οι συμπατριώτες μας της Δυτικής Θράκης για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους αδελφούς συγγενείς της».