Κουτσούμπας για την πρόταση δυσπιστίας: «Κανείς δεν θα αποφύγει την απόδοση ευθυνών»

Μομφή για το σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακούσαμε πολλά, επι της ουσίας τίποτα» είπε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων «Νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε με μια συγγνώμη και μια εξεταστική παρωδία; Κανείς δεν θα αποφύγει απόδοση ευθυνών».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είπε μεταξύ άλλων πως «εμείς καταθέτουμε μομφή για την οικονομία, τους μισθούς και τις συντάξεις που παραμένουν στον πάτο παρά τα ψίχουλα που δίνετε» ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «γιατί δεν ασκήσατε μομφή για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας; Αλλά τι μομφή να καταθέσετε. Εσείς λέγατε ότι θα λογαριαστείτε μετά και εκλιπαρούσατε για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για τον πόλεμο στην Ουκρανία; Εσείς βάλατε πλάτη για να μετατραπεί η χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοικη βάση. Μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε το ψήφισμα για αύξηση εξοπλισμών προς αντιδραστικό καθεστώς Ζελενσκι».

«Βάζετε πλάτη με τις δυνάμεις που έχετε στο συνδικαλιστικό κίνημα για να εφαρμοστούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει «τι άλλη πρόταση μομφής να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας λένε ότι στόχο έχουν να επαναφέρουν τη ΝΔ στον ίδιο δρόμο απ’ τον οποίο δήθεν έχει λοξοδρομήσει. Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις ημέρες. Για τις αξίες του αστικού κόσμου που δήθεν χάνει η ΝΔ. Για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Λες και ότι έκανε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα των υποκλοπών και σε άλλα ζητήματα είναι μια κάποια παραφωνία και παρέκκλιση από τον ιστορικό βίο της παράταξης. Όχι είναι η φυσική του συνέχεια»

«Τα σκάνδαλα όσα βγαίνουν στη φόρα σας ενδιαφέρουν μόνο για τις προεκλογικές σας σκοπιμότητες και να κρύβονται οι στρατηγικές σας συγκλίσεις και να μένει στο απυρόβλητο η μόνιμη εξαθλίωση του λαού», είπε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

«Αλήθεια, το δίλημμα είναι μεταξύ του αντιλαϊκού “know how” του κ. Μητσοτάκη και του υποκριτικού “how to” του κ. Τσίπρα; Έλεος», ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας την τοποθέτησή του.