Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας - Δείτε live

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Δείτε live τη συζήτηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται σήμερα στη Βουλή, με τον ίδιο να αναβάλει χθες τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, αλλά και τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να είναι παρών στη Βουλή κατά την κορύφωση της διαδικασίας της πρότασης μομφής.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην υπόθεση των υποκλοπών με συγκεκριμένες και «κοφτές» απαντήσεις για το τι έγινε, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του. Ο κ. Μητσοτάκης, βεβαίως, θα εμμείνει και στη γραμμή ότι δεν είχε προσωπική γνώση των επισυνδέσεων που έγιναν, εξ ου και ωθήθηκε προ μηνών σε εκκαθαρίσεις στον στενό κυβερνητικό πυρήνα, ξεκινώντας από το γραφείο του. Σε αυτή τη γραμμή, σημειωτέον, βρέθηκε χθες και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν σε γνώση της παρακολούθησής του και έκανε λόγο για «Κλουζώ» που εξαντλούν τη φαντασία τους, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι.

Υπό αυτό το πρίσμα, κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι η ενότητα της ΝΔ θα παραμείνει αρραγής και υπό αυτό το πρίσμα η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό. Με άλλα λόγια, συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν για «αυτογκόλ» του κ. Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε να σηκώσει ψηλά τον πήχη, περνώντας, όμως, κάτω από αυτόν.