Στις 8,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Νέα δημοσκόπηση δείχνει διαφορά 8,9 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στο 36,4% καταγράφει η Μetron Analysis τη Νέα Δημοκρατία, με διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος έναντι του Αλέξη Τσίπρα στον ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 19 μονάδες διαφορά.

Παράλληλα, αυξήθηκε στο 50% το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA, η σταδιακή στροφή των πολιτών προς την αυτοδυναμία διευκολύνει την κεντρική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας.

Η Metron εμφανίζει και το «κόμμα Κασιδιάρη» να μπαίνει στη Βουλή – και μάλιστα με 3,5% – στην εκτίμηση ψήφου, πράγμα που αν συμβεί, τότε ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Απόλυτη είναι η κυριαρχία της ΝΔ με 70% στη λεγόμενη παράσταση νίκης, δηλαδή ποιο κόμμα εκτιμούν οι πολίτες ότι θα κερδίσει τις εκλογές, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 16%.

Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Σε μονοψήφια επίπεδα και συγκεκριμένα στο 9,7% έχει πέσει η πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο εμφανίζεται να ανακάμπτει μερικώς τον Ιανουάριο, καθώς σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον Δεκέμβριο το κόμμα είχε καταγραφεί στο 8,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Metron δίνει 12,4% στο ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Φαναρά να τονίζει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μπροστά του δύσκολα προβλήματα, τόσο με το Qatargate, όσο και με το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, που διχάζει τους ψηφοφόρους του.