Διά των συνηγόρων του θα απολογηθεί ο Νίκος Παππάς στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν απολογηθεί ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί του θα «απολογηθεί δι ημών».

Όπως μεταδίδει η kathimerini.gr, ο δικαζόμενος υπουργός για παράβαση καθήκοντος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών δεν παρίσταται από την αρχή της δίκης στο Δικαστήριο, δηλώνοντας εξ αρχής ότι η δίωξη του είναι πολιτική.

Η μη προσέλευση του Νίκου Παππά ούτε και προς απολογία αφήνει ανοικτή τη θέση που θα κρατήσει ο συγκατηγορούμενος του επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, καθώς και οι συνήγοροί του επιφυλάχθηκαν να ενημερώσουν για την απόφαση του εντολέα τους το δικαστήριο.

Τις τελευταίες ημέρες, η δικαστική διαδικασία με σειρά αποκαλύψεων, έχει πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση, όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει νέος κύκλος μαρτύρων, καθώς η πλευρά του πρώην υπουργού, δια των συνηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη, Ευάγγελου Γεωργακόπουλου και Θεόδωρου Μαντά, ζήτησε να κληθεί και να εξεταστεί ο γιος του κ. Καλογρίτσα Ιωάννης-Βλαδίμηρος, ο οποίος είχε και προσωπικά μετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εισαγγελέας του Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή έκανε δεκτό το αίτημα αλλά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, η πλευρά του κ. Καλογρίτσα δια των δικηγόρων του επιχειρηματία, Ανδρέα Λοβέρδου και Άγγελου Καραχάλιου, κατέστησαν σαφές ότι θα ακολουθήσουν σε αιτήματα για κλήτευση νέων μαρτύρων, λέγοντας πως τουλάχιστον θα ζητήσουν να κληθούν τρεις.