Σαμαράς, Βορίδης, Κουμουτσάκος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και άλλοι βουλευτές της ΝΔ στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ παρίστανται στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 9:50 έφτασε στη Μητρόπολη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία.

Ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, καθώς υπήρξε «συνταγματικός ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς» και η παρουσία του στην κηδεία θεωρήθηκε εξαρχής δεδομένη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού απέτισε φόρο τιμής, στη συνέχεια βγήκε έξω από το παρεκκλήσι και συνομίλησε με τον κόσμο που περίμενε στην ουρά.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 9:00, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών είχε φτάσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, βαφτισιμιά του Κωνσταντίνου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη.

Στη Μητρόπολη έφτασε στις 10:00 και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος χθες με ανάρτησή του στο facebook είχε ανακοινώσει πως θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου βρέθηκαν και ο βουλευτής της ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής και ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης.

Στις 10:30 έφτασε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.