ΣΥΡΙΖΑ για F16 σε Τουρκία: Παταγώδη αποτυχία του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» κ. Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της προμήθειας και αναβάθμισης των αμερικανικών F-16 από την Τουρκία ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του “πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, υποστηρίζει: «Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας. Επιπλέον, αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη. Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα».

Εν κατακλείδι σημειώνει: «Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία -τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».