Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τρισάγιο σε στενό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο τέλεσε η οικογένειά του εκλιπόντος

Λίγα 24ωρα πριν από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σύσσωμη η οικογένειά του συγκεντρώθηκε στο Α’ Νεκροταφείο, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο.

Στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, τη σορό του εκλιπόντος ασπάστηκαν η σύζυγός του Άννα-Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος μαζί με τις συζύγους τους, η κόρη του Θεοδώρα με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιου Κουμάρ, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία μαζί με την κόρη της Ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά, Ειρήνη, αλλά και τα εγγόνια του, παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Αχιλλέας-Ανδρέας, Κωνσταντίνος-Αλέξιος, Οδυσσέας-Κίμωνας και Αριστείδης-Σταύρος.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, κάτω από άκρα μυστικότητα τέλεσε το τρισάγιο, ώστε να πουν μόνοι τους, μακριά από κάμερες και άλλα πρόσωπα, το δικό τους «αντίο».

Στις 12 τη Δευτέρα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00 μ.μ. την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Από τις 06.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του.

Για την κηδεία, έχουν δοθεί 200 προσκλήσεις, με τις 50 από αυτές να αποστέλλονται από το γραφείο του τέως βασιλιά στην Αθήνα και, μεταξύ άλλων, αποδέκτες ήταν παλαιοί συμμαθητές του εκλιπόντος, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κ.α.

Την κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό, θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ πιθανολογείται ότι θα παρευρεθούν και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης της Μεσσηνίας.

Ισχυρή θα είναι η παρουσία «γαλαζοαίματων» στην κηδεία του Κωνσταντίνου.