Μέσω Διαδικτύου αποχαιρετούν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο οι νοσταλγοί της βασιλείας

Σε αρκετά μέρη της χώρας οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι πυρετώδεις.

Άνθρωποι που δεν έχουν αφήσει 50 χρόνια πίσω τα στέμματα και τους βασιλικούς τίτλους, θα βρεθούν στη μητρόπολη για το τελευταίο αντίο στον έκπτωτο μονάρχη, αλλά και για να δηλώσουν την πίστη τους στον «διάδοχο» Παύλο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν μισθωθεί ήδη αρκετά λεωφορεία για να μεταφέρουν πολίτες τόσο από την Πελοπόννησο, όσο και από τη βόρεια Ελλάδα την Κυριακή, αλλά και το πρωί της Δευτέρας.

Μάλιστα, έχουν προχωρήσει και στη δημιουργία βιβλίου συλλυπητηρίων στα κοινωνικά δίκτυα.

«Εμείς, βασιλιά μας θα είμαστε σε κάθε σημείο της πομπής σου. Να σε ράνουμε με λουλούδια και συγγνώμες. Στην μητρόπολη, να σε κλάψουμε, να κλάψουμε την κατάντια της Ελλάδας, που ήταν σπουδαία, αλλά την σπίλωσαν» είναι ένα από τα μηνύματα.

 

«Μαζί σας μεγάλωσα με βασιλιά και λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να πάω για να προσκυνήσω. Καλό ταξίδι μεγαλειότατε» συμπλήρωσε ένας άλλος χρήστης.

Για κάποιους η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει μετατραπεί σε μία «σταυροφορία», που ελπίζουν ότι θα οδηγήσει στην παλινόρθωση της μοναρχίας στην Ελλάδα.

«Θέλω να τονίσω ότι είναι στο χέρι μας και είναι η ευκαιρία μας να γυρίσει η Βασιλεία στην Ελλάδα. Πρέπει να δημιουργηθεί πλέον Σωματείο Ελλήνων Βασιλικών που να έχει ενεργό ρόλο» σημειώνει ένας πολίτης, με έναν άλλον να ελπίζει ότι σύντομα ο Παύλος θα καθίσει στο… θρόνο του.

«Ευτυχώς που υπάρχει και ο διάδοχος Παύλος και ευελπιστούμε σύντομα στην ενθρόνισή του» γράφει χαρακτηριστικά.

«Αρνούνταν το λαϊκό προσκύνημα γιατί φοβήθηκαν μην γίνει η στέψη του Παύλου Β’ σε βασιλιά της Ελλάδας» συμπληρώνει ένας άλλος.

Αποχαιρετούν τον τέως στα Γιαννιτσά

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε σε έναν από τους τελευταίους συλλόγους φιλοβασιλικών στην Ελλάδα στα Γιαννιτσά.

Εκεί όπου κάποιοι άνθρωποι ακόμα «καμαρώνουν» μπροστά σε φωτογραφίες με τον Κωνσταντίνο και την Άννα – Μαρία και σε σημαίες με στέμματα.

Μιλώντας στο Live News οι εκπρόσωποι του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της «Βασιλικής Ένωσης» υπογραμμίζουν ότι θα δώσουν δυναμικό παρόν στην τελετή της Δευτέρας.

Άλλωστε, ο ίδιος ο τέως βασιλιάς είχε «αναγνωρίσει» το συγκεκριμένο σύλλογο και είχε παρεβρεθεί αυτοπροσώπως σε κάποια εκδήλωση προς τιμήν του.

Μάλιστα, στα Γιαννιτσά οι νοσταλγοί της βασιλείας έχουν και ξύλινο θρόνο, που πλέον περιμένει τον Παύλο.

Μένει να φανεί αν μαζί με τα λουλούδια θα έχουν στις αποσκευές και σημαίες με στο στέμμα, γυρίζοντας τη χώρα δεκαετίες πίσω.