Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συγκινημένη η βασίλισσα Σοφία στους τάφους των γονιών της στο Τατόι

Τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας επισκέφτηκαν τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι, με την αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία, να συγκινείται μπροστά στους τάφους των γονιών της Παύλου και Φρειδερίκης.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειάς επισκέφτηκαν τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι, εκεί όπου τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου πρόκειται να ενταφιαστεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος. Η αδερφή του, πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία έδειξε ιδιαίτερα φορτισμένη πάνω από τα μνήματα των γονιών της, του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στο Τατόι λίγο μετά τις 11 το πρωί. Συγκεκριμένα, στους βασιλικούς τάφους βρέθηκαν η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα – Μαρία, ο γιος του Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα, οι αδερφές του Ειρήνη και Σοφία και ο μικρός του γιος Φίλιππος με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ.

Η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στην Μητρόπολη Αθηνών, για να ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.


Εν τω μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι εργασίες και οι προετοιμασίες στο Τατόι, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή τη προσεχή Δευτέρα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά στο Τατόι καθώς στον χώρο επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα μέλη της οικογένειας, τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να δώσουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου. Η ίδια βρέθηκε χθες στο Τατόι για να δει τον χώρο και να οργανωθούν οι εργασίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να τελέσει την εξόδιο ακολουθία.