Στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Δείτε φωτογραφίες

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν σήμερα το πρωί οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους.

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την  διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί για το θέμα της κηδείας.

konstantinos_gioi_xr
Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος(αριστερά) , Νικόλαος (στη μέση) και Φίλιππος (δεξιά)
Αυτό που αποφασίστηκε το πρωί είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, να ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση ο ναός στον οποίο θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένειά του.

konstantinos_gioi___2_
konstantinos_gioi___3_
konstantinos_gioi___5_
konstantinos_gioi___1_
Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πρώτος ο Παύλος, δεύτερος ο Νικόλαος και στο τέλος ο Φίλιππος

Πληροφορίες: Στη Μητρόπολη η κηδεία του τέως βασιλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, έχει ήδη αποφασιστεί η κηδεία να γίνει στη Μητρόπολη, από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου επικοινώνησε τόσο με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και με την Ιερά Σύνοδο, ανακοινώνοντάς τους αρχικά την εκδημία του Κωνσταντίνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο από την Ιερά Σύνοδο όσο και από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η οικογένεια του τέως ζήτησε να τελέσουν την εξόδιο ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιεραρχία, δηλαδή η τελετή να γίνει παρουσία και άλλων μητροπολιτών, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Οι ίδιες πηγές από την Ιερά Σύνοδο και από το περιβάλλον του Ιερώνυμου σημειώνουν πως αναμένεται σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί ότι, όπως έγραφε νωρίτερα το iefimerida, οι γιοι του Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος Γλύξμπουργκ, έχουν αναλάβει εκ μέρους της οικογένειας να διεξαγάγουν τις συνομιλίες τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την Αρχιεπισκοπή για τα διαδικαστικά της κηδείας.

Η οικογένεια προσκάλεσε στην τέλεση της εξοδίου ακολουθίας τον Ιερώνυμο και την Ιεραρχία

Με ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υπό την προεδρία του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο μακαριώτατος και οι σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία τους προσκάλεσε στην τέλεση της εξοδίου ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας.