Σακελλαροπούλου: Συγκαλεί σύσκεψη για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης

Τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κλπ συγκαλεί σε σύσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις 16 Ιανουαρίου, με θέμα την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη Θέμιδα.

Από την ΠτΔ έχουν κληθεί η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Γεώργιος Διαμαντής.

Η Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης
Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Κίνηση Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης (ΚΕΔ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει, «η πρωτοβουλία αυτή πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και καιρό από την πολιτική ηγεσία της χώρας, πριν τα προβλήματα οξυνθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε η επίκλησή τους να λειτουργεί απαξιωτικά σε βάρος του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Όλοι οι παράγοντες της Δικαιοσύνης οφείλουν να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, με εποικοδομητική και ειλικρινή διάθεση εξεύρεσης λύσεων, παραμερίζοντας συντεχνιακές απόψεις και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις».