Σάλος με πρωτοχρονιάτικο βίντεο της Γερμανίδας υπ. Άμυνας - Το σχόλιο για την Ουκρανία που προκάλεσε αντιδράσεις [video]

Στο στόχαστρο του γερμανικού τύπου βρίσκεται η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ για το μήνυμά της λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου.

Η Λάμπρεχτ δεν αρκέστηκε μόνο στις τυπικές ευχές για το νέο έτος αλλά αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος όπως είπε οδήγησε σε «πολλές και ιδιαίτερες εμπειρίες» την ώρα που τα πυροτεχνήματα στο παρασκήνιο εκρήγνυνται.

Το βίντεο γυρίστηκε στους δρόμους του Βερολίνου, με τη φωνή της να καλύπτεται πολλές φορές από τα πυροτεχνήματα, με την ίδια να αναφέρει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε την ευκαιρία για «πολλές συναντήσεις με σπουδαίους και ενδιαφέροντες ανθρώπους», αναφέρει το Agence France-Presse.

Οι δηλώσεις επικρίθηκαν από το γερμανικό Τύπο με την γερμανική καθημερινή εφημερίδα, Tagesspiegel, να προχωράει σε ένα καυστικό σχόλιο με τίτλο «Η Λάμπρεχτ δεν αντέχει πλέον ως υπουργός». Το δημοσίευμα της εφημερίδας επικρίνει την υπουργό λέγοντας ότι η πρωτοχρονιάτικη ομιλία της έκανε τον πόλεμο να ακούγεται σαν μια «συναρπαστική επαγγελματική εμπειρία».

Το μήνυμα διάρκειας ενός λεπτού, που κινηματογραφήθηκε σε κινητό τηλέφωνο, «ντρόπιασε» τη Γερμανία, ανέφερε η εφημερίδα Bild. Στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, το βίντεο ήταν «ακατάλληλο και ενοχλητικό», έγραψε το περιοδικό Spiegel.

Σε τακτική συνέντευξη Τύπου, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει το «ιδιωτικό βίντεο» που δημοσίευσε η Λάμπρεχτ. Στο μόνο που αρκέστηκε να πει είναι ότι «δεν χρησιμοποιήθηκαν επίσημοι πόροι» για το γύρισμα του βίντεο.