Ανακλήθηκε το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, στον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, με την οποία ζητά να μάθει γιατί ανακλήθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης του προγράμματος για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ο κ. Κεγκέρογλου επισημαίνει στην επίκαιρη ερώτησή του πως η υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας» παρατάθηκε  από την προηγούμενη Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας έως 30/06/2015 μέχρι την έναρξη της υλοποίησης των Π.Ε.Π. και με όμοια του Υπουργού Ανάπτυξης εγκρίθηκε η αποπληρωμή της πρώτης φάσης 112.000 ευρώ για το Δήμο Ηρακλείου και για όλη την Ελλάδα  1.523.999,37 ευρώ. Σύμφωνα με τον Βουλευτή, αυτές τις μέρες οι αποφάσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος ανακλήθηκαν χωρίς καμία ενημέρωση για το μέλλον του προγράμματος.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», υλοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου, η δράση «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας» από τον Ιανουάριο του 2013, με 2.500 φτωχούς ωφελούμενους και 33 εργαζόμενους.

Παρόμοιες δράσεις υλοποιούνται σε 67 δήμους της χώρας με 1000 εργαζόμενους και περίπου 70.000 ωφελούμενες οικογένειες.

Η υλοποίηση του προγράμματος παρατάθηκε  από την προηγούμενη Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας έως 30/06/2015 μέχρι την έναρξη της υλοποίησης των Π.Ε.Π. και με όμοια του Υπουργού Ανάπτυξης εγκρίθηκε η αποπληρωμή της πρώτης φάσης 112.000 ευρώ για το Δήμο Ηρακλείου και για όλη την Ελλάδα  1.523.999,37 ευρώ.

Επειδή αυτές τις μέρες οι αποφάσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος ανακλήθηκαν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων,  χωρίς ενημέρωση για το μέλλον του προγράμματος.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

1) Γιατί ανακλήθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης του προγράμματος;