Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης, γράφουν στη Γερμανία

Στο QatarGate αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung κάνοντας λόγο για «απληστία και προδομένη αγάπη».

«Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες» είναι ο υπότιτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο τονίζεται ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσπαθούν να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς παρουσιάζοντάς την ως μια αθώα γυναίκα, κατατρεγμένη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο δημοσίευμα αναφέρονται δηλώσεις των δικηγόρων της, σύμφωνα με τις οποίες, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους, να παραμείνει στις φυλακές, στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή.

«Η αλήθεια όμως είναι ότι η δικαιοσύνη του Βελγίου βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη» καταλήγει το δημοσίευμα.

«Είναι μόνη της μέσα στη φυλακή, δυστυχώς και το μωρό της που είναι μόλις 22 μηνών είναι επίσης μόνο, είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, η Εύα Καιλή αισθάνεται ότι ζει μία καταστροφή» δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα ο ιταλικός τύπος αποκαλύπτει ότι η Εύα Καιλή φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον κεντρικό πυρήνα του Qatargate. «Ο Τζουζέπε Μερόνι, πρώην βοηθός του Πανστέρι, ο οποίος τον βοηθά ακόμα. Ο Νταβίντ το επώνυμο του οποίου δεν θυμάται. Σιμόνα, Καρόλα και Φρανστέσκα. Ο Παντσέρι τους βοηθούσε και ήταν «το ένα χέρι νίβει το άλλο» δημοσιεύει σχετικά η Il Fatto Quatidiano.

Με σειρά του Netflix παρομοίασε το σκάνδαλο διαφθοράς που ταρακουνά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. «Το Qatargate αποτελεί ντροπή. Οι δεσμίδες χρημάτων που είδαμε θυμίζει σκηνές στο Netflix, στη σειρά Narcos. Εκτός από ντροπή, είναι σίγουρα ζημιά στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καιλή θα επανεξεταστεί σε ένα μήνα.