Δημητρακόπουλος: «Πολιτική απόφαση η προφυλάκιση Καϊλή, δεν θα καταθέσουμε έφεση»

Το σκεπτικό του εισαγγελέα που αποφάσισε την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή εξήγησε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση να παραμείνει για ακόμη ένα μήνα στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή.

Όπως είπε, ο Βέλγος εισαγγελέας για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση δεν έχει στοιχεία, μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να υπάρξουν ενδείξεις, καθώς βρέθηκαν τα λεφτά σπίτι της.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση της ευρωβουλευτού.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα, καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο, για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η αστυνομία.

«Η Εύα Καϊλή θέλει να είναι μόνο με το παιδί της και με κανέναν άλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορός της.

Παράλληλα, ανέφερε και πάλι πως ο Βέλγος εισαγγελέας είπε πως υπάρχει κίνδυνος να έρθουν κατάσκοποι από το Κατάρ για να απαγάγουν την Εύα Καϊλή, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος απάντησε πως «υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα το Κατάρ για να πάρει την όμορφη Εύα».