Ένταση μεταξύ Ραγκούση - Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Γιάννη Ραγκούση έλαβε χώρα στη Βουλή για το κράτος δικαίου, τη σκευωρία Novartis και τους χειρισμούς της εισαγγελέως διαφθοράς επί ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Τουλουπάκη.

Αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης για απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και απειλές δίωξης κατά της κ. Τουλουπακη που ερευνούσε την υπόθεση Novaris .

«Όσα ανέφερα για την κ. Τουλουπαλη το 2019 τα έλεγαν και οι κ. Βενιζέλος και κ. Λοβέρδος. Δεν σας άκουγα τότε να διαμαρτύρεστε. Δεν λέγατε τίποτα τότε. Είστε ψεύτης, ποτέ δεν απείλησα την κ. Τουλουπάκη ως υπουργός», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το ψέμα σας έχει γίνει δεύτερη φύση», επανήλθε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε αναφερόμενος στη Novartis: «Από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησα το 2012. Το 2018 η τοποθέτησή μου ήταν πως επρόκειτο για το μεγαλύτερο και πιο ανήθικο οικονομικό σκάνδαλο».

«Στην πρωτολογία σας είπατε πως έκανα δήλωση ότι θα βάλω τη κ. Τουλουπάκη φυλακή. Δεν το είχα πει ποτέ. Το ότι πρέπει να μπει η κ. Τουλουπάκη φυλακή το λέω και σήμερα», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Είπατε ότι φύγατε από το ΠΑΣΟΚ το 2012. Βλέπω ότι το 2017 ήσασταν υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν ντρέπεστε στη Βουλή να λέτε ψέματα; Πασόκος και πρασινοφρουρός ήσουνα πάντα. Όπως και πολλοί από σας που πήγατε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρετε καρέκλα».

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και σε αιχμηρή αναφορά για τα «μπινελίκια» που είπε ο υπουργός των Οικονομικών πως αντάλλαξε στη συνάντηση με τους τραπεζίτες λέγοντας: «Για πρώτη φορά οι τράπεζες βάζουν το χέρι στη τσέπη τους. Άρα τα μπινελίκια έπιασαν τόπο και μπράβο στον κ. Σταϊκούρα».