Qatargate -Ευρωκοινοβούλιο: Νέα έφοδος σε γραφεία υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Νέα έφοδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς, γνωστό πλέον ως Qatargate.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Politoco, το γραφείο της Mychelle Rieu, μιας αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σφραγίστηκε από τους άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πηγές του Κοινοβουλίου ανέφεραν στο διεθνές μέσο ότι, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιδρομής των Αρχών στα γραφεία στο Στρασβούργο, κατασχέθηκε υπολογιστής σε σχέση με το έργο αυτής της επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», μεταξύ άλλων και με εξωτερικούς παράγοντες.

Qatargate: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατέσχεσε χθες η βελγική αστυνομία

Οι Βέλγοι ανακριτές ανακάλυψαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια των ερευνών που σχετίζονται με την έρευνα για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαίωσε στο Politico εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τη Δευτέρα, η εισαγγελία είχε δηλώσει ότι «πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» κατασχέθηκαν σε τρεις τοποθεσίες: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου (Πιερ Αντόνιο Παντσέρι), 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα ενός ευρωβουλευτή (Εύα Καϊλή) και «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» σε μια βαλίτσα σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες (πατέρας Εύας Καϊλή).