Ο Παντσέρι και ο σύντροφος της Καϊλή οι «εγκέφαλοι» του συστήματος διαφθοράς των Βρυξελλών, λένε ιταλικά ΜΜΕ

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να ήταν το κύριο σημείο αναφοράς του συστήματος διαφθοράς που αποκαλύπτεται από έρευνα της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η οικογένεια του Παντσέρι φέρεται να ξόδεψε 100.000 ευρώ για θερινές διακοπές, με τη σύζυγό του αλλά και την κόρη του πολιτικού, οι οποίες ετέθησαν σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία, να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. Τόσο που η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έχει κάνει αναφορά σε «κομπίνες» του πρώην ευρωβουλευτή.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισής τους ανακοίνωσε ότι θα απαντήσουν στις κατηγορίες μόνον όταν οι βελγικές αρχές στείλουν στους Ιταλούς δικαστικούς την πλήρη δικογραφία που τους αφορά.

Η εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει ότι ο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -πρώην βοηθός του και σύντροφος της Εύας Καϊλή– «φέρονται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς, κατά την περίοδο 2016- 2018».

Σε ό,τι αφορά την οικογένεια του Παντσέρι, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, επίσης, σε «άνετη χρήση πιστωτικής κάρτας η οποία δεν ήταν ιδιοκτησίας τους» και σε δώρα που φέρονται να προήλθαν και από πρέσβη του Μαρόκου.

Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, γράφει ότι βάσει των εγγράφων της έρευνας, «ο Παντσέρι βαρύνεται με υποψίες που αφορούν πολιτικού είδους παρεμβάσεις σε μέλη που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, με χρηματικό αντίτιμο».