Μητσοτάκης: «Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί»

Την καθιερωμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα οικονομίας και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των τραπεζών.

«Πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, κάλεσε τις τράπεζες να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και να αποτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας γενιάς «κόκκινων δανείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την κ. Σακελλαροπούλου στις τράπεζες δείχνει την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση που κρατούν οι τράπεζες και όπως υπογραμμίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών κι όχι να τα πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεταξύ άλλων, από τις τράπεζες: Στήριξη στους ευάλωτους δανειολήπτες, αύξηση στις εγκρίσεις αιτήσεων εξωδικαστικού μηχανισμού, μείωση επιτοκίων χορηγήσεων, φρένο στο κόστος προμηθειών απλών τραπεζικών συναλλαγών.